Begraafplaats

urnenkelder 2Een begraafplaats is niet voor iedereen een plek die je regelmatig bezoekt. Maar voor velen die er een geliefde hebben liggen, wel een plek om te herdenken en herinneringen op te halen en juist regelmatig te bezoeken.

De begraafplaats is er voor iedereen of je nu lid bent van de kerk of juist niet. Iedereen heeft de mogelijkheid om op de begraafplaats te worden begraven of de as bij te zetten in een urnenkelder. Dichtbij je naasten in je eigen dorpsgemeenschap.

Misschien is het goed (wellicht een uitdaging) om een eens kijkje te nemen op de begraafplaats. Het kan u (je) een gevoel geven om hierover na te denken. Eventueel zelfs te bespreken in familie/gezinskring. Het leven is soms zo broos. Nabestaanden weten dan wat uw (je) wensen zijn. Tegenwoordig is het geen taboe meer om het hier over te hebben met je naasten.

Het beheer en onderhoud van de begraafplaats berust bij het college van kerkrentmeesters. De administratie van de begraafplaats is bij mevrouw A. Tawafra-Meindersma. Telefoonnummer 058-2550830.